Statistica Premiilor Uniunii Scriitorilor

Read more
Cam asa este reprezentat grafic modul in care au luat premii la Uniunea Scriitorilor diferite carti scoase la diferite edituri. Tabelele si graficele cu statistica (fara mari pretentii, doar observatii) sunt concludente si pot insemna cateva lucruri: fie unele edituri concentreaza calitatea mai bine decat altele, fie au un numar indeajuns de mare de carti publicate incat multe dintre ele sa fie si premiate, fie Uniunea Scriitorilor si membrii juriului acorda premii in functie de editurile care sunt la o gura de metrou mai apropiata sau de care, saracii, au mai auzit si ei, din vorba-n vorba sau dupa cum primesc si cadou cate o carte pe care sa o citeasca si sa o premieze. Cine stie…

2 comments:

Anonim spunea...

Am citit pe un site reactia contrariata a unui domn, BMM, care vazuse aceasta statistica si se intreba "inocent" la ce bun? Pai, raspunsul vine din chiar tipul de reactie:
1. Orice tentativa de evaluare obiectiva a unei situatii (aici, premiile USR)e decodata imediat ca "atac" la adresa celor care sunt, mai mult sau mai putin, implicati in situatia respectiva. Deci, nu deranjati, ocupat!
2. A fi sau a nu fi in "sindicatul" respectiv nu e nici bine, nici rau, nici alb, nici negru. Asadar, ceva ce nu produce nici un efect e ca si cand nu ar exista. Ignorati-ne!
3. Totusi, daca ai opinie, mai bine ar fi sa nu o ai si atunci lecuieste-te cerand sa fii primit. Adica, anihilare prin absorbtie.
4. Soparlele pot visa sa fie iguane. Niciodata invers!
Unicornul

mateius vasile spunea...

perfecta demonstratie, ar trebui facut un subiect intreg pe aceasta tema!!"anihilare prin absorbtie" excelent!

Trimiteți un comentariu