Mânărie sau eroare la premiile ASB 2010 pentru cărţi din 2009

Read more
UPDATE - acesta este raspunsul presedintelui ASB -  Horia Gârbea - in legatura cu articolul de mai jos. De bine,  de rau, macar a raspuns. La altceva! raspunsul vizeaza propria-i persoana, nu institutia pe care o reprezinta!  Pe scurt, HG nu are nici o treaba cu aceste premii, doar face rost de sponsori. Postez raspunsul din acelasi bun simt si din aceeasi rigurozitate cu care am postat si articolul. Desi n-am nici o treaba cu subiectul - premiile ASB, (cu exceptia literaturii si a onestitatii) si poate ca o exceptie ar fi si  ideea de a nu fi prostit in fata -  ma face  sa-l scriu. Consider dupa acest  update subiectul incheiat! Juriul si ASB-ul ar trebui sa mai zaboveasca o zi , doua... in reflectii. 

HG:  
"Nu ma refeream strict la dvs. vorbind de anonimi. Poate ca este blogul dvs. `cel mai bun blog de literatura si estetica`, eu nu va judec si nici nu doresc sa-l urmaresc. Nu stiu ce juriu v-a acordat aceasta calitate de `cel mai bun` si nici nu doresc sa aflu. Asta pentru că folositi cuvinte ca ”mînărie” și căutați nu esteticul ci scandalul. 

Daca nu ati inteles va mai explic o data:
1. Nu aveti calitatea sa-mi cereti socoteala mie sau juriului pentru ca nu sinteti nici membru ASB, nici candidat, sinteti un simplu chibiț.
2. Nu am facut parte din juriu ale cărui decizii sînt suverane și pe care nu am calitatea să le cenzurez in niciun fel. Ați putea eventual să vă adresați juriului deși nu văd cu ce îndreptățire. Juriul nu-și motivează deciziile, trebuie doar să le ia. Dacă vă ocupați de literatură ar trebui să cunoașteți uzanțele domeniului în care vă considerați atît de bun, chiar cel mai bun.
3. La premiile ASB eu m-am ocupat de procurarea fondurilor si de organizare. Ambele importante, dar fără legătură cu deciziile.

De altfel, pentru că scopul acestui blog e să evidențieze partea frumoasă a literaturii si a vietii, din acest moment orice postare agresivă, jignitoare, lipsită de urbanitate nu va mai fi publicată.

  Raspunsul meu - aici:
  Domnule presedinte ASB (caci ma intereseaza institutia pe care o reprezentati, nu persoana si acesta pentru ca intr-o vreme aveam respect pentru ASB):


"Nu stiu ce juriu v-a acordat aceasta calitate de `cel mai bun` si nici nu doresc sa aflu. Asta pentru că folositi cuvinte ca ”mînărie” și căutați nu esteticul ci scandalul." - un juriu diferit de cel de la ASB. Mai mult, asa cum dvs primiti tot felul de ordine de la Presedinte, scriind - va citez: "La întrebarea „cine ridică primul piatra”, răspund: EU! Nu sînt fără păcat, dar am o datorie fată de semenii mei - să crăp capul păcătoasei. Cît despre Premiul ”Gută Popîndău”, considerati-l ca și acordat!" si altele, consider ca termenul de "manarie" este inofensiv si , mai mult , nici strain de ASB. Estetica este si a uratului! stiti mai bine! De fapt, in teorie (literara si estetica!) eu stiu mai bine! 

Spuneti ca nu urmaresc esteticul - ca esteticul sa aiba loc sa se manifeste, murdaria, fie ea si sub forma incalcarii regulamentelor, trebuie sa nu existe. Din acest motiv ma intrebam daca totul este in regula la aceste premii. Eu am demonstrat ca nu este, presedintele ASB, oricare ar fi el, mi-a zis ca n-am dreptul moral sa stiu cum stau lucrurile! Halal! Nu caut scandalul, caut lamuriri! Ca inginer, cred ca stiti ca dincolo de fenomenul observat sta cauza! (clasa a VII-a) Eu am aratat ca nu e ca-n regulament acordarea lui, fie si sub forma unei greseli de tastare (desi nu cred). ASB nu a aratat ca-i altfel! 

HG: 1. Nu aveti calitatea sa-mi cereti socoteala mie sau juriului pentru ca nu sinteti nici membru ASB, nici candidat, sinteti un simplu chibiț. 

MNV: Presedintele ASB, ca "diriguitor" al unei institutiii de stat, platite, ce-i drept de confratii romani, contribuabili la bugetul Romaniei, cred ca trebuie sa vegheze la buna desfasurare a lucrurilor intr-o institutie de stat, ce nu este nici secreta, nici ermetica din alte motive!  Inca am cetatenie romana si AM calitatea sa intreb chiar daca nu sunt membru ASB, candidat sau lingator. Nu sunt membru nici al Bancii Nationale, dar daca as fi jurnalist, sau simplu cetatean pot sa-mi pun intrebari!  Mai ales ca nu mi-ar fi greu sa aflu raspuinsuri picante....  Prea josnic pt nivelul meu. 

HG2: "2. Nu am facut parte din juriu ale cărui decizii sînt suverane și pe care nu am calitatea să le cenzurez in niciun fel. Ați putea eventual să vă adresați juriului deși nu văd cu ce îndreptățire. Juriul nu-și motivează deciziile, trebuie doar să le ia. Dacă vă ocupați de literatură ar trebui să cunoașteți uzanțele domeniului în care vă considerați atît de bun, chiar cel mai bun. "

MNV: Nu aveti cum sa cenzurati hotararea juriului atat timp cat hotararile sunt luate in conformitate cu regulamentul pe care ei l-au luat la cunostiinta! Incalcarea regulamentului, tinand cont ca este vorba de premiile ASB (institutie de stat) si nu PREMIILE PRIVATE SIMION  , probabil ca trebuie sa determine pe cei responsabili sa ia atitudine! 

Nu uitati ca eu am intrebat daca totul este ok, demonstrand, pana la momentul actual - neregula, iar raspunsul ASB nu aduce dovezi cum ca totul este ok, ci doar va deroga pe dvs de orice responsabilitate.Oricum ar fi prea mare deranjul pentru un eveniment atat de mic, ca aceste premii locale. Nu vreu sa devin utopic, sunt la curent cu situatia sociala si a mentalitatilor in Romania.  Juriul poate lua orice decizie - literatura este plina de subiectivitate!  Ar fi culmea ca juriul sa scrie pagini intregi de argumente pentru o carte premiata. Eu ma refer la justetea MODULUI DE A ALEGE, NU LA CALITATEA ALEGERII! Calitatea odihneasca-se in pace! E oale si surcele!  (cu mici exceptii)

 HG:  La premiile ASB eu m-am ocupat de procurarea fondurilor si de organizare. Ambele importante, dar fără legătură cu deciziile. 

MNV: Inteleg, va felicit pentru reusita! Sunteti, totusi, presedinte ASB , iar cand cineva sesizeaza o neregula si o argumenteaza, dumneavoastra ar trebui sa reactionati politicos, sa multumiti pentru sesizare, si, pentru ca e vorba de Romania, sa promiteti ca o sa analizati situatia! sau sa rugati juriul sa spuna in doua randuri care este treaba.  Oricum mai mult de atat nu se merge.... sa fim seriosi. Sa iasa Acad. Simion sa dea explicatii, sa-si ceara scuze pentru incalcarea regulamentului,(asa cum ar fi civilizat, orice om gresind uneori, poate din neatentie, poate din entuziasm), sa spuna ca s-a invatat cu obiceiul si uite ca trage si ASB-ul in matrapazlacuri .... :)) :)) :)) :)) Erori ca cea semnalata de mine sunt fleacuri in comparatie cu altele....  

Numai bine, sa zic asa.... regulamentar! :)  


  


ARTICOL PRINCIPAL 

Ce plictiseală prin lumea scriitoricimii. Ca această plictiseală să nu se transforme într-o mlaştină a gândirii, există şi variaţii . Negative! Urmăresc şi eu, distant, ce se întâmplă pe la “evenimentele  culturale” citind de pe net ce se mai scrie pe această temă. Involuntar ajungi şi pe Blogul Scriitoriilor din Bucureşti, unde se vorbeşte despre PREMIILE ASOCIAŢIEI SCRIITORILOR DIN BUCUREŞTI pe anul 2010 pentru cărţile apărute în 2009. Interesant, mai ales prin faptul că această asociaţie, este practic cea mai importantă dintre cele de felul ei.  Dacă te uiţi atent, observi o măgărie! Drept să spun mi-e lehamite de astfel de gesturi, dar fie, de dragul corectitudinii postez totuşi observaţiile pe marginea acestei jonglerii-eroare:




De pe blogul Scriitorilor din Bucureşti şi de pe blogul preşedintelui ASB -  Horia Gârbea, preiau acestea, publicate din 28 octombrie 2010:
Nominalizări/înscrieri în “cursa” pentru premiile ASB, debut, cărţi apărute în 2009:
“DEBUT
DRAMATURGIE – Nicolae Bunget – Năravul Naţional – Ed. Semne
PROZĂ – Claudiu Bârsilă – Secunde de grafit – Ed. Lumen
ESEU – Andreea Răsuceanu – Cele două Mântulese – Ed. Vremea
PROZA – Sergiu Vâlcu – Evanghelia după maghizi – Ed. Tritonic
ESEU – Emil Belu – Vămile albastre – Ed. Noua/ASB
POEZIE – Stoian G. Bogdan – Chipurile - Ed Cartea Românească
PROZA - I.B. Martin – La vânătoare de râşi – Ed. Coresi
POEZIE – Katia Kelaro – Pe umbră mea o cheamă Joline – Ed. Princes
POEZIE – Andrei-Paul Corescu – Poema prinţului truver – Ed. ARC
CRITICĂ, ESEU – Ana-Maria Nistor - Teatrokratia – Ed. UNATC Press “

Înainte de a citi mai departe, estimaţi care dintre aceştia este câştigătorul....

Răspunsul este:
Câştigător: Laurenţiu Hanganu – „Memoria” ecoului, Studii şi articole de istorie literară şi literatură comparată, Ed. Saeculum I.O.
Mai citiţi o dată lista cu propuneri!!!!
Nu este pe listă! S-a acordat un premiu unui om care nu este înscris în cursă. Dacă discutăm despre  “100 de metrii garduri”, este ca şi cum, la linia de sosire, era ales drept câştigător, nu echivalentul Andreei Răsuceanu – pentru o carte excelentă, nu I.B. Martin, adică participanţii la competiţie, ci , ca să păstrez echivalenţa, s-ar fi ales de către organizatori, cineva din tribune.

Ce anunţă regulamentul postat chiar de Horia Gârbea -  preiau de pe acelaşi blog al Scriitorilor din Bucureşti:

“Premiile ASB pe 2009 vor fi acordate cu sprijinul Primăriei Sectorului 2 și al revistei Săptămâna Financiară. Conform regulamentului:
1. La competiție pot participa numai membrii ASB și autorii aflați la debutul absolut.
2. Juriul nu ia în discuție decât cărțile depuse explicit pentru a fi evaluate.
3. Participă numai volume publicate în limba română.
În acest an, până la expirarea termenelor anunțate din vreme în presă și pe siturile USR și ASB au fost depuse următoarele volume:
DEBUT
DRAMATURGIE – Nicolae Bunget – Năravul Naţional – Ed. Semne
PROZĂ – Claudiu Bârsilă – Secunde de grafit – Ed. Lumen
ESEU – Andreea Răsuceanu – Cele două Mântulese – Ed. Vremea
PROZA – Sergiu Vâlcu – Evanghelia după maghizi – Ed. Tritonic
ESEU – Emil Belu – Vămile albastre – Ed. Noua/ASB
POEZIE – Stoian G. Bogdan – Chipurile - Ed Cartea Românească
PROZA - I.B. Martin – La vânătoare de râşi – Ed. Coresi
POEZIE – Katia Kelaro – Pe umbră mea o cheamă Joline – Ed. Princes
POEZIE – Andrei-Paul Corescu – Poema prinţului truver – Ed. ARC
CRITICĂ, ESEU – Ana-Maria Nistor - Teatrokratia – Ed. UNATC Press



La anunţarea premiilor, la secţiunea “debut” apare o notificare interesantă:

“DEBUT, premiu acordat de revista „Săptămâna Financiară”  Laurenţiu Hanganu – „Memoria” ecoului, Studii şi articole de istorie literară şi literatură comparată, Ed. Saeculum I.O.”
Regulamentul spune că : “Premiile ASB pe 2009 vor fi acordate cu sprijinul Primăriei Sectorului 2 și al revistei Săptămâna Financiară.” Nu scrie că Revista Săptămâna Financiară acordă şi ia decizii privind premiul. Mai mult, nu scrie că această revistă poate propune alţi câştigători!!!

Chiar dacă ASB nu a acordat premiu la această categorie, şi a pasat responsabilitatea unei reviste, acest lucru nu este în regulament. Mai mult, acolo unde ASB nu acordă premii într-un an, este menţionat expres, aşa cum a fost anul acesta la secţiunea
“LITERATURĂ PENTRU COPII ŞI TINERET
Nu se acordă

TRADUCERI
Nu se acordă”

Înscrişii fiind
“COPII ŞI TINERET
Liviu Radu – O după-amiază cu bere şi zâne, Tritonic
George Arion – Crime sofisticate – Ed. Crime Scene - Tritonic
Eliza Roha – Asasinat la Cracovia – Ed. Betta
Eliza Roha – Fata din pomul cu mere (I, II, III, IV) – Ed. Betta

TRADUCERI
Ana Andreescu - Cuibul de vipere * Genitrix de Francois Mauriac – ed. Polirom
Antoaneta Ralian – Tennessee Williams – Memorii ale unui bătrân crocodil – Ed. Minerva
Antoneta Ralian – Jenifer Johnston – Bărbatul de la gară – Ed. Humanitas”

Lămuririle, cât să acopere mânăria, nu sunt menţionate NICĂIERI!

Cine este câştigătorul?
Laurenţiu Hanganu – „Memoria” ecoului, Studii şi articole de istorie literară şi literatură comparată, Ed. Saeculum I.O.

Despre acest domn nu poţi afla nimic! Pe tot net-ul există doar cartea sa în câteva librarii on-line şi atât! Nici măcar o cronică a acestui debut remarcabil! Sau o menţiune pe undeva!  Hanganu este Secretarul ştiinţific al  INSTITUTULUI DE ISTORIE ŞI TEORIE LITERARĂ „G. CĂLINESCU” ce aparţine de ACADEMIA ROMÂNĂ în care Director (cred că încă) este Acad. prof. dr. EUGEN SIMION şi acum, ups, şi Preşedintele Juriului ASB.


Sper că autorul articolului de pe blogul Scriitorilor din Bucureşti să nu mai modifice “post”-eveniment articolul, aşa cum a făcut în cazul scriitorului Ionuţ Caragea 

Mai mult, orice astfel de schimbare poate fi dovedită uşor, pentru cineva cu câteva cunoştinţe de IT. Nu de alta, ci doar aşa, de dragul corectitudinii atât de invocată prin regulamente în această instituţie – Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti.

Aştept cu nerăbdare ca atât autorul postării cât şi juriul care a consfinţit această mânărie să iasă public şi să spună că totul se datorează unei erori de redactare şi unei erori minime în care, la transcriere, Laurenţiu Hanganu a fost omis din greşeală şi că pot dovedi că acesta a fost înscris de la bun început, să spună că ASB nu a acordat niciun premiu, şi ca omisiunea face că nu au menţionat acest lucru , aşa cum au făcut la celelalte categorii, şi că, brusc, peste noapte, dincolo de regulamentul pe care tocmai ei îl invocă cu scrupulozitate, s-a inventat premiul de debut Revista Săptămâna Financiară, pe care ASB îl girează. Asta aşa, ca să ne dea  cu praf în ochi şi să zicem că toate-s bune! Dacă aşa se procedează într-o instituţie de prestigiu şi dacă astfel de apucături/erori au intelectualii din juriu, atunci îmi confirmă încă şi încă o dată faptul că bine am făcut atunci când am plecat din ţară fără să mă uit în urmă. Sunt totuşi curios de reacţia confraţilor mei români şi de cât de obişnuiţi sunt ei cu astfel de triste întâmplări.

Am scris acest articol pentru că sunt sătul să văd, ce-i drept, de la distanţă, bătaia de joc din lumea literară a României. Mă informez de pe net, nu mai locuiesc în Ro de câţiva ani, şi din fericire plătesc impozite unui stat care respectă, măcar minimal, (deşi aş zice că e chiar corect pe bune!) “contractul cu cetăţeanul”. Spun  asta pentru că ASB este o instituţie de stat, ca şi primăria sectorului 2 şi mă întristează să văd cum ASB, instituţie de stat, devine locul de joacă personal al câtorva indivizi, în condiţiile în care ar trebui să fie un garant al corectitudinii, al promovării valorii.  Mai mult, mă întreb, nu cumva astfel de erori de redactare (aşa o fi?) nu sunt de multe ori cauza pentru care cultura şi literatura românească zac în anonimat?!

Juriul care a girat câştigătorul apărut din senin:

                                                                     Eugen Simion,

                                                                    Ioana Ieronim, 


                                                                    Octavian Soviany, 


                                                                        Tudorel Urian



                                                                   şi Radu Voinescu

Preşedinte ASB : Horia Garbea




 





Despre astfel de contorsiuni logice şi de bun simţ am mai scris şi în articolele:

Nominalizări Premiile Uniunii Scriitorilor





Poti citi articolul  Mânărie sau eroare la premiile ASB 2010 pentru cărţi din 2009 si pe Reteaua Literara

16 comments:

Unknown spunea...

tare :)

mateius vasile spunea...

he he! stiam eu pe cine duce mintea! Salutari domnule!

Anonim spunea...

"Confratii" romani sunt "prea" obisnuiti cu asemenea manarii! Au devenit a doua natura. Presedintele ASB ar trebui macar sa-si ceara scuze intr-un gest de minim respect. Nu o va face.
In astfel de imprejurari, reactioneaza numai cei care au constiinta propriei valori si care cred in valoare (a lor si a altora). Altfel nu poti decat sa fii timorat sau sa fii precaut in ideea ca cel care are "jucariile" poate iti va da si tie una candva. In rest, "Que voulez vous, nous sommes ici aux portes de l Orient, ou tout est pris a la legere..."!
Der Hoock

Anonim spunea...

nu ma mira nimic in Romania, intr-o tara in care o frunza luata de pe internet devine brand in turism, intr-o tara in care cartile de munca sunt siluite in chipul cel mai grotesc, finalul de opereta al acestui concurs e biet copil. nu-mi ramane decat sa spun, pupat toti piata independentei. Mi-e si lehamite sa ma mai revolt. eroare sau nu, au votat ca-n parlament acel 5 % pentru tva. Poate ca volumul de debut bun in sine dar alegerea lui e un viciu de procedura. macar de ochii lumii trebuiau sa fie cat de cat corecti si sa bifeze un scriitor care efectiv si-a depus volumul spre jurizare asa cum prevede regulamentul. insa ne-am obisnuit sa traim doar din exceptiile de la regula.

dezgustata, katya kelaro si nu katia kelaro, precum si editura Princeps Edit, nu Princes.

*dl garbea nu mi-a primit commul in pagina lui de blog. hm, de ce oare?

Anonim spunea...

Nici mie nu mi-a primit imaculatul Horia Garbea micul "Indreptar ortografic si semantic", prin care doream sa-i vin in ajutor pentru buna sa imagine de presedinte ASB, precizand, cu exemple din textele dumnealui, ca nu sunt corecte urmatoarele forme:
-deasemeni - corect "de asemenea";
-cel mai celebru - corect "celebru", fara grad
de comparatie;
-"ori vad ca..." - in context, corect "or vad";

Pentru cei interesati, pot preciza oricand sursa
si pot reveni cu alte exemple.
Un vorbitor de limba romana

Anonim spunea...

mda...acum ce sa zic, apar eu nevoiasii si zic: e blogul lui, face ce vrea, in limitele bunului simt. Am facut o eroare de tastare si doar ca nu mi-a zis ca-s fara creieri! A se retine ca singurul loc in care practic romana e pe acest blog si in lecturi in ultimii ani si ani! eu i-am citit cartile, am vazut si la el greseli! Tiparite! Vina editurii, ha?! MAI MULT, IN LOC SA-MI RASPUNDA PERTINENT DACA ESTE O EROARE SAU NU, bate apa in piua ca-s incult , el sesizand acel "i" in plus dupa 3 zile de cand am pus pe blogul scriitorilor din Bucuresti comentariul despre observatia mea. Ce face el, instinctual sau din experienta, este o tehnica de manipulare ce se invata in scoala. e de baza si prinde. Dar eu stiu astea, ii spuneam si lui ca le-am fumat de mult. Ce nu stie el, atunci cand imi spune ca filologi din juriu nu se pot cobori la nivelul meu este ca acei oameni cu doctorat chiar au scris foarte bine despre mine intr-un alt context! Mai mult, ma face anonim. Eu cred ca nu-i in toti pixelii monitorului! M-am semnat si zic si aici - sunt Mateius N Vasile! Asa scrie in buletin, asa ma semnez. A venit momentul sa se stie ca am ceva de spus! A, poate anonim in sensul ca n-am 7-8 carti publicate? Hmm...
Apoi zice ca fac scandal! Eu? Cititi textul de mai sus! Titlul este clar - Manarie sau eroare? Nu injur, nu acuz , nu patez imaginea cuiva. Cer o lamurice tocmai ca imaginea ASB sa nu fie patata de erori! Am pus o intrebare si cer lamurire din partea presedintelui unei institutii de stat, pe care voi, cei din Romania o sustineti financiar! Asta nu-i scandal! E un drept! Sau acum un drept normal in Romania inseamna "galagie" si trebuie pusa batista pe tambal?

Mateius N Vasile

mateius vasile spunea...

Multumesc domnule SGB! perfect! o sa scot comentariul cu e-mailul tau ca sa nu-ti trimita astia spamuri!

Anonim spunea...

Ma bucur sa vad ca i se acorda "atentia" meritata "genialissimului" Garbea. Orice polemica purtata cu el se va sfarsi, asa cum ne-a obisnuit, sau cu marlanii sau fara raspuns. Desi dorinta lui e de a avea intotdeauna ultimul cuvant. Despre (i)moralitatea sa se pot spune multe. Despre "valoarea" lui de autor prolific la fel.
Theodor Khun

Anonim spunea...

Da, marlanii e cuvantul potrivit! In "spiritul" scheciurilor sale televizate in care s-a proiectat ca protagonist si din care nu mai poate sa iasa. Garbea e "fiabil", dar numai in zona underground. La lumina, "ascunsa-i inima plesneste", ca la "nebunul riga Crypto" (asta-i pentru cunoscatori, nu pentru diletanti, asa ca Horia Garbea nu o sa inteleaga!).
Aralania

mateius vasile spunea...

@Theodor Khun
Omul a fost votat!Mai mult, cand "da rateuri" tacerea votantilor confirma, aproba gestul! Gresesc? Votul in necunostiinta de cauza nu este o scuza! Eu nu cred ca presedintele ASB este marlan, eu cred ca doar n-a avut parte de ceva mai bun. Oricine gusta din placerea inteligentei, a argumentarii fara a simti o arsura in creieri, nu renunta la a mai fi asa, si lasa la o parte "impunerea cu strigaturi".

mateius vasile spunea...

@Aralania
Horia Garbea nu este diletant. Eu cred ca in felul sau este un exponent al culturii romanesti! Altfel nu ar avea "un cuvant de spus" si nu ar fi promovat, premiat, asculat, si adulat. Eu ii port respect! Sa ajungi presedinte ASB inseamna: fie te stie lumea ca fiind un bun manager - si sunt convins ca votantii au consultat portofoliul sau de manager si au ramas uimiti! Fie ii poarta un mare respect pentru opera si atunci l-au pus in fruntea scriitorilor din Bucuresti ca exponent al calitatii, ca model. Deci, fie ca manager, fie ca scriitor,fie ca director de imagine USR el este varful!Ales! Dorit! Urmat! Imitat! Aparat! Uns! Periat! Citat! Citit! Pomenit! Prea-marit! Prea-fercit! Prea-Fericitul Daniel!Zugravit in cronici! Zidit in multumiri! Premiat! Tradus! Plimbat! Si de ce nu, maine, poimaine,in urale aratat lumii in care alegorice trase de "Ghita Popandau"si asa, mai underground, lapona Enigel poate sa faca putin striptease in juru-i, pentru imagine, desigur!

Anonim spunea...

ASB nu este o institutie de stat ci o biata asociatie de scriitori - o breasla - finantata total de catre USR printr-un buget acordat anual. ASB nu are contabilitate proprie, nu are statut juridic propriu. Este, asa cum am spus, o filiala a USR. Horia Garbea a fost ales presedinte ASB initial printr-o manevra - la moartea regretatului Iosif Naghiu a fost numit presedinte interimar. Si cum omul se pricepe la linguseala - este un pupincurist de top, impreuna cu alta nulitate, cipariu - a reusit sa obtina conducere asociatiei cu voturile majoritare ale bietilor pensionari asb-isti care au fost informati ca daca nu-l voteaza pe garbea nu vor mai primi suplimentul de pensie. Garbea @ Cipariu formeaza o gasca de tip mafiot cu tot felul de ramificatii printre alte nulitati literare promovate discretional. Matrapazlacurile distinsilor manipulatori merg pana la deturnare de fonduri si utilizarea lor in scopuri personale prin intermediul unor asociatii capusa controlate de cei 2 si finantate de cativa fosti securisti - actualmente importanti oameni politici. Din aceasta cauza scriitorul second hand garbea isi pemite sa fie atat de arogant si egolatru.

Anonim spunea...

"nu are contabilitate proprie, nu are statut juridic propriu." ... ce trist... nu stiam... multumesc pentru detalii.

Cat despre restul datelor... daca ar fi existat un CNA al net-ului (fereasca Sfantu'!) as zice: aceste afirmatii trebuie dovedite! Revenind: foarte interesant ce spuneti, insa nu si uimitor...caci lucrurile merg cum merg in Romania.

Sunt multe nereguli, de exemplu , la Premiile ASB, umbla vorba ca doamna Ioana Ieronim l-ar fi delegat pe HG in locul dumneaei... funny ha? desi HG spunea ca n-are treaba... asa umbla vorba...

Mateius N Vasile

Sorana Ciovica (Rotaru) spunea...

Wow!! Atat mai pot sa spun!

mateius vasile spunea...

Nu-i asa?

Coafuri mirese spunea...

Multumesc de informatii

Trimiteți un comentariu