Vinerea Mare si Ziua Pamantului

Read more La multi ani Pamant, crestinii vegheaza in rugaciune si mai putin in fapte bune!


Desigur, diversitatea lumii are iz poetic, insa nepasarea are iz de copilasi cu cancer chiar si de Ziua Pamantului.  

Este Vinerea Mare, zi in care oamenii devin mai piosi la cumparaturi si cand crestinii se apleaca mai mult asupra superstitiilor si a 'randuielilor' sau asupra oricarei alte traditii ce le-ar putea distrage atentia de la ceea ce ar insemna un fel de credinta (cat de cat) mai pura. Tot azi e si Ziua Pamantului.





...



In tot acest timp indivizi preafericiti din diferite motive propovaduiesc binele din usa diverselor institutii:
...

in timp ce peste tot, intru si pentru oameni:

 


Desigur, inteligenta medie, la nivel global sufera grav, din diverse cauze, asa ca, ce a mai ramas de zis de Ziua Pamantului si in Vinerea Mare, altceva decat "Cu Dumnezeu Inainte!"

3 comments:

MINADEV spunea...

Oh,Doamne!
Niciodata nu mi-a fost mai clar intelesul cuvantului fariseism, ca in asocierea imaginilor de mai sus.E si un amestec ciudat de aroganta, vedetism, snobism, stupiditate, ignoranta etc.(evident, toate, ipostaze umane).
Ziua Pamantului ar trebui insotita de o campanie de genul "Salvati Pamantul de autoproclamatii lui salvatori" si imaginati-va acum o droaie de ecologisti "verzi", "tot mai verzi", scandalizati, revoltati ca "vulgul" nu intelege sensul superior al demersului lor. Scandalizati in forul lor interior, desigur, acolo unde si ei recunosc faptul ca "militantismul" lor e unul profitabil, pentru ca, altfel, n-ar avea nici un haz.
Dar, d-le Mateius, demersul dv. onest nu va primi drept raspuns decat Tacerea, o tacere vinovata si protectoare pentru viitoarele lor afaceri. Tacuti sunt si ceilalti, indiferentii sau cei care nu stiu/nu pot sa judece singuri.
Tacuti sunt si cei care nu au reactii decat la fitze, smenuri, susanele.
Dar, vine Saptamana Luminata. Minuni se intampla tot timpul.
Sa auzim de bine!
MINADEV

mateius vasile spunea...

Multumesc pentru comentariu MINADEV. :)
Intr-adevar, se pare ca ipocrizia e la loc de cinste in zilele noastre si ca toate sloganele frumoase sunt atat de frumoase incat nici nu mai trebuie puse in practica. Eu zic ca pancartele ecologistilor sau flyerele politicienilor preocupati de natura ar trebui sa aiba scris "Banuim ca intentionam sa protejam natura!"

Pensiuni Busteni spunea...

cand se apropie vreo sarbatoare toate magazinele sunt pline pana la refuz si lumea cumpara orice doar ca sa nu plece cu carucioarele goale ca sa nu mai vorbim de mall-uri.si se mai vaita romanul ca nu are bani.

Trimiteți un comentariu