32% la bacalaureatul olimpicilor! Promovati!

Read more
De ce americanii nu pica bacalaureatul...


32,7 % la bacalaureatul olimpicilor! Promovati! Dupa contestatii...mai vedem. Pentru obiectivitate, trebuie amintit cotextul: 

Daca plagiaza Profesorul Universitar Mang, mugete lungi, grave, de la Academie, nu pot spune daca Ministrul a copiat, desi textele sunt identice. Ei cred in mister, in sansa, in posibilitatea, mica dar reala, de a scrie la un moment dat fix un text identic cu unul de peste mari si oceane. De ce nu? Multi dintre ei au avut parte de un astfel de mister si de o astfel de sansa chiar in viata lor... deci Mang e de inteles. Mang a facut-o lejer, de acasa... munca de traducere si insusire ilegala, pe indelete. Daca olimpicul trece prin toate spaimele, prin tremurat, prin ganduri negre, prin dorinta de a nu fi scris niciodata acea hartiuza, prin momente in care privirile trebuiau sa fixeze si cate 4 asistenti de sala concomitent - toate din cauza fituicii cu 10 randuri scrise in graba - este acuzat de intentia de furt, de fapt, intentia e ca si fapta deja facuta si oricum se citea pe fata lui de olimpic potentialul infractor. Mang ajunge profesor cu titluri si salariu mare, pe copiat, olimpicii ar fi trecut doar Bac-ul spre cine stie ce viitor, mai putin "bazat". Mang zice "pardon", si ramane profesor, comisia academica se autodizolva ca un calciu efervescent in zeama neprofesionalismului, Mang evalueaza stundenti, separa "bunii" de "rai", ia salariu. Olimpicii - sunt pusi alaturi de gloata surghiunita - prin grija unui Ministru agramat si prin zelul unei inspectoare si trena ei de supraveghetori... manati de sentimentul "camerei video" si a "lectiei de civism tardiv, lasat urat pe-o rana si prost orientat". Oare nu e nevoie de o comisie Academica si pentru olimpici ca si pentru fostul Ministru? Daca olimpicii zic "pardon", nu isi pot continua si ei activitatea cu Bac-ul?  

Sper ca şi în continuare, şi împreună cu dumneavoastră, să trecem printr-o perioadă foarte grea” (citat) zice ministrul educatiei, parca cu gandul la Bacul Olimpicilor.


Olimpici fraieri! bagati o ureche! si luati aminte ( mai ceva ca de la Patriarh) la ce zice organizatorul bacalaureatului vostru, Ministrul, despre competentele sale, atribute care va lipsesc voua (tot citat): „Comunicare şi relaţionare – ascult activ, identific particularităţile individuale şi de grup ale interlocutorilor, mediez şi negociez conflicte, mă adaptez la situaţii noi şi neprevăzute". Pai voi ce  ascultati activ la Bac, ca telefoanele sunt la usa. Ce particularitati individuale si de grup ale supraveghetorilor ati identificat voi, cat sa scoateti fituica la timp? Cum ati mediat si negociat conflictul, atunci cand s-a descoperit "sursa"? Care a fost adaptarea la situatia noua si neprevazuta - atunci cand ati fost descoperiti cu materiale. Vedeti....daca nu luati aminte la superiori.... 

Liviu Pop, cunoscut si ca "Ministrul Agramat", mentioneaza in CV că ştie să utilizeze „corespunzător” atât „aparatura xerocopiere” cât şi scanner. Adica fix ce n-ati avut voi ocazia sa folositi la Bac! I-auzi ba! cei 67.3% dintre picati - ce frumos clincaneste: xerocopiere!






Daca a trecut de la Sindicat in barca puterii, daca plang manelistii pe la poarta Ministerului, rugandu-l sa le vanda pontul despre cum poti sa bagi mana atat de adanc in beregata limbii romane , daca vine el direct de la saiba, de la "Saligny" ce credeati? Ca scapati? Ca ii pasa de olimpici? Ce daca intr-o tura de absolventi, sunteti doar 900, din 30.000. Va place performanta - platiti! Pai cine vreti sa o inteleaga, Pop? Ce urma de performanta a avut el, cat sa poata macar sa zaboveasca cu gandul, o secunda, la efortul vostru. Oare s-a intrebat o secunda, de ce bacul asta este mai devreme (dincolo de programarea concursurilor)? El a zis asa: "ba! daca voi esteti voi olimpici, tre' sa cunoaste tot din interiorul la toate materiile!"


Altfel...e jenant sa pui oameni care fac super performanta INTR-UN domeniu, sa stie, chiar si la nivel mediu, restul materiilor. Replica banala este: "a fost o optiune extrascolara sa mergeti la olimpiada - si daca nu ar merge nimeni... iar ar fi o problema. Mai aiurea." Da, e drept, la bacul olimpicilor s-a luat si 9.90, insa exita o distributie si in cadrul olimpicilor... una e la sala de antrenamente, alta e analiza literara, alta e analiza matematica, alta e analiza compozitiei in hidrocarburi - mintea fiecaruia e structurata diferit, prinde si acumuleaza diferit in afara domeniului de interes. Bine ca e structurata pentru performanta.  Bac-ul trebuie trecut la capitolul "formalitati" in cazul olimpicilor. Oare puhoaiele de psihologi din scoli, din minister, stiu? Oare coordonatorii de lot olimpic au spus ceva? Sau au tacut malc, sa nu isi deranjeze locurile calai?


Da, Bacul trebuie ca trieze un agramat (pardon dom'Ministru, chiar nu ma refeream la tine) de un tip inteligent, cat sa nu fie colegi de amfiteatru pe la vreo facultate, insa olimpicii sunt altceva. Dar stilul romanesc domina oriunde: te alegi cu mai multe daca dovedesti insistent ca esti prost, ai sigur parte de subventii si ajutor daca duhnesti de lene, mai bine asculti din Guta decat sa iti distrugi  vederea cu Eminescu, decat la sala de antrenament, mai bine la pacanele, decat cu fizica, mai bine cu "fizikul de incredibil, si privirea de cureritor chi- ca - la - ka".


Ministerul s-a facut de ras, incercand sa fie obiectiv. Fix cand trebuia sa fie tolerant, a devenit "de fier". Sau cu capul de fier. Exista suspiciunea ca unii dintre sportivi au fost bagati pe blat in acest Bac, ca numai cateva zeci sunt de la matematica, fizica, biologie restul fiind dintre viitorii participanti la popice cu frana, joagar circular viteza, decojit banane cu privirea, iar dintre sportivii adevarati...doar 100sunt de olimpiada, pe bune si cu rezultate. Daca este asa.. tot jenant... prin grija Ministerului... ideea de olimpici devide mega-jenanta. La ce bun sa mai intelegi 2 formule la matematica sau la fizica sau la chimie si la ce bun sa mai cunosti cum ii zice 'osului mainii" ... daca risti sa ajungi intr-un asemenea circ. 




Hipervigilenta acesta la Bac-ul Olimpicilor, menita sa faca praf ideea de performanta, sau, hipervigilenta aparuta din ideea ca "ce e obligatoriu nu se iarta, ba liceean cu performante" pare a fi fost condusa cu gratie (pardon pentru cuvant) chiar de catre noua inspectoare Teodora Craus, si ea practicanta olimpica a sportului "hipercalorii viteza / kg corp", cunoscuta in unele medii si sub numele de y 803 xb, care declara :"În toate cele 20 de cazuri candidaţii au fost prinşi de către profesorii supraveghetori pe timpul derulării examenului. Evident, funcţionează şi sistemele integrate de supraveghere video în ambele centre, astfel încât această sesiune specială a bacalaureatului să se desfăşoare în condiţii optime, înlăturând astfel orice suspiciune de fraudare". Pffff! Probabil ca nu a mai tolerat inselatoria, dupa ce a trebuit sa dea explicatii in legatura cu cateva fetite interesante...eleve in "curtea" ei, care i-au explicat ca vor executa un simplu dans tematic despre Mos Craciun...

Sa speram ca pe viitor Ministerul va da calculatoare droaielor de semianalfabeti de prin toate fundaturile tarii, in numele egalitatii, obligativitatii, competitivitatii, sa faca din ei olimpici, ca in aceste conditii doar astia , din ceva zone calamitate genetic, ar mai pune botu' sa se faca olimpici. Bac-ul Olimpicilor: intre jena de a fi cuprins oameni care nu aveau ce cauta acolo si jena de a vedea "cadre ale ministerului" hipervigilente cu cine nu trebuie, trist pentru olimpicii adevarati, care meritau un Bac mai usor si o soarta mai buna, si motiv de spaima pentru participantii la Bac-ul normal..Mu ha ha ha ha

PS: ma gandesc ce-or mai rade lichelele de prin liceu, de olimpici....




62 comments:

Anonim spunea...

Pai daca sunt olimpici, sa presteze....ce, se cred destepti? probabil ca ideea asta a salasluit foarte multa vreme prin scorbura mintii ministrului educatiei, la care se mai adauga si frustrarea acumulata de-a lungul anilor - Olimpicii i-au luat fata inca de pe bancile scolii, practic din cauza lor a ajuns el prof la un liceu industrial "cu prestanta". It's payback time :))

Anonim spunea...

It's payback time, ha? Se pare ca sefa Fondului Monetar a impus un trend...la Bacalaureat! :))

Camere supraveghere spunea...

Procentajul este tare mic ...

Magister spunea...

Radiografierea situatiei (Bac-ul olimpicilor) este perfecta. Excelent articol!
In tara asta, in care se fura non-stop si in stil mare, tot circul pe care l-au facut autoritatile cu olimpicii este penibil, justificat doar de faptul (ca sa citez din articol) ca vor "sa dovedeasca insistent ca sunt prosti" -ei, cei cocotati vremelnic in diverse functii si care nu au nici un merit pentru reusitele elevilor care performeaza intr-un anumit domeniu, numai si numai prin efortul individual. Este vremea (aceasta, pe care o traim) cand universitari plagiatori, ministri corupti si inculti, insi dubiosi, care vor sa hotarasca destinele noastre, se razbuna,din pricina tuturor frustrarilor pe care le-au acumulat in viata lor "pitica", de fiinte instinctuale. E deplorabil si revoltator.
Aveti dreptate, ideea de "olimpic" va deveni, daca nu s-a intamplat deja acest lucru, "mega-jenanta". Nu au inteles nimic. Aceasta sesiune speciala a bacalaureatului avea un cu totul alt scop, dupa cum bine ati subliniat in articol, si ar fi trebuit sa aiba o programa tot speciala, selectiva, si probe concepute in aceeasi maniera, pentru a le facilita performerilor parcurgerea acestei etape.
Cred ca lichelismul prolifereaza pe meleagurile astea pentru ca, foarte usor, un prost gaseste pe altul mai prost decat el ca sa il admire. Ceilalti pe unde or fi?
Felicitari inca o data pentru articol! O mai tresari, pe undeva, cineva.

Anonim spunea...

initial imi doream sa raspund mai pe larg, dar aceasta fraza geniala e de ajuns, Magister, te citez: "Cred ca lichelismul prolifereaza pe meleagurile astea pentru ca, foarte usor, un prost gaseste pe altul mai prost decat el ca sa il admire. " Superb!

PS: se pare ca pe lista olimpicilor, undeva pe la 750 au fost bagati "pe pile" :))) Olimpic pe pile! Inteleg ca un nepot e angajat fara concurs, altul devine inspector "pe interese", infractorii sunt deghizati in popi, ce sa faci...firea omului (anormala) dar si olimpici "pe naspa".... :)) jenant!

Mateius

Scoala soferi spunea...

Pf....cred ca o sa fie un dezastru!!!:|

Parfumuri online spunea...

Au vrut sa dovedeasca ca sunt prosti...

Garsoniere de vanzare spunea...

ma numar printre fericitii kre au luat bac-ul anul trecut;))

Tratamente naturiste spunea...

Superb articolul insa asa cum am citit si mai sus..si asa stiu si eu din surse sigure..foarte multi din ei nu sunt olimpici cu performante si olimpici in banii scosi de la mami si de la tati..si atunci cum mai facem trierea?

Geamuri termopan spunea...

eu am scapat de acest stres si de actualul sistem:D

Piese auto spunea...

Cand te gandesti ce salarii au fotbalistii si carte ba...iar astia ma refer la restul sportivilor care se chinuie sa se duca si la antrenamente si la scoala si examene...li se da un mare nimic pentru toate eforturile lor...

Scaune spunea...

si olimpicii au dreptul sa copieze pentru ca si eu sunt tot oameni si toti in timpul scolii au copiat :)

Tigle metalice spunea...

Sa vedem ce fac si ceilalti..multi s au speriat si au renuntat la bac..

Laptop spunea...

nimic nu ma surprinde!

Cazare pensiuni spunea...

Din ce in ce mai rau ...

Cazare Brasov spunea...

Nasoala situatia :(

Terenuri de vanzare spunea...

trist pentru noi ..:(

Centrale termice spunea...

Cum naiba se intampla asa ceva ?? :|

Jucarii copii spunea...

si cand te gandesti ca sunt unii care isi tocesc coatele invatand si vine un "olimpic de asta minune" si i a luat locul la facultate:)

Pensiuni Busteni spunea...

daca sunt olimpici nu inseamna neaparatca trebuie sa si promoveze.oricine mai are o scapare o slabiciune :)

Cazare Sinaia spunea...

Pai olimpicii de ce sa nu aiba si ei pile?

Rca ieftin spunea...

Pentru ca sunt olimpici..merg pe performante..dar oricum la noi ...tre sa fii si olimpic si scolit..si .....

Ferestre termopan spunea...

Prin asta au incercat sa dovedeasca ca olimpicii nostri sunt prosti...

Spalatorie auto spunea...

La noi in tara oricum..totul e pe dos..!:)

Credite ipotecare spunea...

Cat de ciudat :|

Vopsitorie auto spunea...

Eu nu inteleg pentru care motiv trebuie un olimpic sa exceleze si la scoala.intre antrenamente si ore nu ai cum sa te impaci!:)

Filmare nunta spunea...

Sa le fie rusine!!

Telefoane de vanzare spunea...

Asta ne e tara..!:)

Expert contabil spunea...

abia astept acest bacalaureat sa vad ce va mai fi:))

Fonduri structurale europene spunea...

Mai mare rusinea ...

Canapele extensibile spunea...

Astia suntem..ne ingroapa de teorie la toate materiile..si pana la urma de unde sa invatam lucruri corecte?uita te la tv.iti place ca lucrezi cinstit si ai un salariu de 8 mil si ceilalti fura si au de opt zeci?

Implant dentar spunea...

Trista situatia in care s a ajuns,nu se mai tine cont deloc de merit ci de gradul de rudenie..;)

Gresie spunea...

Treaba devine din ce in ce mai nasoala

Imbracaminte online spunea...

E din ce in ce mai rau ...

Tratamente cosmetice spunea...

si ce daca sunt olimpici sunt tot oameni si ei au dreptul sa greseasca si la cata carte se face in ziua de azi...

Radio online spunea...

Sa i vedem si pe cei de la bacul normal ce fac..:)

Magazin haine online spunea...

ultima poza este tare penibila

Carti online spunea...

Si la bacul normal 43% sau ceva de genul.rezultate extrem de slabe..pe vremea mea inca se invata..nu se dadea vina pe profesori.:)

Hosting gratuit spunea...

Rezultate foarte proaste

Cabinet stomatologic spunea...

Am ajuns de rasul tutror..pacat !:)

Masini de inchiriat spunea...

Mda.. tipic "Manelele ie viata mea " :))) invatamantul scade din ce in ce mai mult.. Pacat.. Era printre singurele lucruri cu care eram si noi deasupra multora .. :)

Afaceri spunea...

Dezastru :|

Produse bio spunea...

Asta e realitatea:) ca ne place sau nu:)

Pensiuni Sinaia spunea...

Mda.. dupa contestatii vor fi mai putini de 32% ... ;) Asta e realitatea =>> " Manelele ie viata mea!! <<= :) o realitata trista ... dar asta e.. tre's'o acceptam :)

Lenjerie intima spunea...

Jalnic si dezastruos

Anunturi auto spunea...

anul trecut dezastru, anul acesta deasemenea cine stie ce o sa mai fie la anul!

Proiecte de case spunea...

Sunt din ce in ce mai putini kre promoveaza.. Este ridicol ce se intampla ... :|

Dame de companie spunea...

Tinand cont ca este al doilea an in care situatia este pur si simplu jalnica de ce oare cei de sus,profesorii nu-si dau silinta sa faca ceva cu acest lucru...eu dau vina si pe profsori pentru ca stiu sigur ca sunt foarte multi care nu fac nimic cu copii

Masaj erotic Bucuresti spunea...

fata de perioada cand am dat eu acum e jale nu alta...

Canapele piele spunea...

Oricum se vede valoarea noastra ..daca nu copiem..picam in masa..:)

Transport agabaritic spunea...

Ingrozitor... Se vede k nu se mai poate copia....

Cursuri valutare spunea...

nu trebuie sa se copieze pentru ca uni nu stiu nici macar acest lucru sa-l faca...e necesar sa se invete

Transport marfa spunea...

Acesta e nivelul de intelectuali al tarii!:|

Masaj erotic Bucuresti spunea...

Astia suntem cu adevarat..degeaba ne ascundem dupa deget!

Unghii cu gel spunea...

Este inadmisibil ce se intampla... si se mareste din ce in ce paza in timpul bacalaureatului .. dar profesori mai buni, si exigenta mai mare in timpul anului ... nici nu se gandesc..

Bilete de avion spunea...

degeaba pun ei paza si etc important e ca profesorul sa-i dea cunostintele necesaare

Transport persoane spunea...

Si cine stie unde se va mai ajunge cu sistemul nostru de invatamant!

Masaj erotic Bucuresti spunea...

Nu stiu ce se va intampla daca vor prelua ei conducerea..:)

Design site spunea...

Este groaznic cum sistemul nostru de invatamant decade pe fiecare an tot mai mult !

Cazare Predeal spunea...

Pe vremea cand tara era condusa de un cizmar, ieseu de pe bancile scolii cei mai buni meseriasi, medici, profesori. Acum suntem condusi de o liota de "academicieni" si "doctori" iar copiii se drogheaza in scoli si habar nu au cine a fost Liviu Rebreanu.

Anonymous spunea...

WOW!! Acesta este cel mai minunat lucru pe care l-am experimentat vreodată și trebuie să împărtășesc această mărturie minunată. Am vizitat un forum pe internet pe 8 MATIUL 2020 și am văzut o mărturie minunată a acestui puternic și grozav caster numit Dr. Odion pe forumul .. Nu l-am crezut niciodată, pentru că nu mai auzisem și nu învățam nimic despre magie înainte .. Niciun corp nu ar fi fost în stare să mă convingă despre vrăji magice, nu până când doctorul Odion nu a făcut o lucrare minunată pentru mine și mi-a refăcut căsătoria de 6 ani. ani în urmă la mine și mi-am adus soțul înapoi la mine în aceleași 48 de ore la fel cum citeam pe internet .. am fost cu adevărat înfocat și șocat când soțul meu a îngenuncheat cerând iertare și pentru mine să-l accept înapoi .. sunt într-adevăr lipsit de cuvinte și bucurie și nu știu cât să-ți transmit aprecierea mea, Dr. Odion, ești un Dumnezeu trimis mie și întregii mele familii. Și acum sunt încă o femeie veselă ... iata e-mail drodion60@yandex.com puteți adăuga și Dr Odion pe WhatsApp +2349060503921

Anonymous spunea...

Mulțumesc Domnului, am crezut în Dr. ODION după ce am citit atât de multe mărturii despre munca sa și am decis să-l contactez. Îmi scriu propria mărturie pe care nu am crezut-o niciodată că ar fi posibilă. Înainte de a-l cunoaște pe dr. ODION, am simțit că toate acestea sunt credințe superstițioase și că vraja nu era dovedită științific ca fiind adevărată, dar această casă de vrăjire m-a făcut să cred altfel. EL ESTE UN OM BUN. Mi-am primit fostul iubit înapoi cu ajutorul acestui bărbat după 1 an de încercare, dar nici un mijloc posibil nu părea să arate. Dacă citiți vreo mărturie despre dr. ODION, este adevărat. Prietenul meu m-a părăsit mai bine de 1 an și am vrut să-l am înapoi și am încercat să-l rog să se întoarcă la mine, dar el mi-a plătit urechile surde și m-a făcut prost în public. Dr. ODION mi-a fost trimis de un prieten de-al meu, care a ajutat și el în locul meu de muncă și i-am spus că este superstițios și că este un prost să creadă în astfel de lucruri fetișoase. Dar după atâtea gânduri, am intrat online să-l caut și am decis să-l contactez la e-mailul său. Curând mi-a dat numărul său de mobil și am vorbit și noi un timp bun. El este cel mai bun. Înainte ca vraja lui să funcționeze, aveam deja asigurarea. În 2 zile, fostul meu iubit după 1 an de batjocură de a fi un bărbat inutil, a venit la mine implorând de data asta. Nu știam ce a făcut acest om, dar este foarte bine să facă așa ceva pentru mine. Îi mulțumesc lui și prietenului meu că l-au cunoscut prea zilnic din viața mea. Cred că va ajuta pe oricine vine la el să-l contacteze (drodion60@yandex.com) sau WhatsApp lui +2349060503921.

Trimiteți un comentariu