Bani pentru Salarii, sextil intre Luna in Scorpion si Marte in Fecioara

Read more
Negocierile cu FMI s-au încheiat cu succes, după două zile de discuţii la BNR. Succesul negociatorilor straluciti consta, cel mai probabil, in faptul ca FMI ne da voie sa-i fim datori - iar! mai mult! Ne-au permis sa le facem profit! Uraaa Ponta, Boc, MRU, si desigur, Patriarhul, Luminatorul si aparent scrasnitorul din dinti Iscarescu. Pana la urma, salariile "cresc" in baza unui nou credit (fie el si de rezerva - ce pacaleala), ce va fi recuperat de FMI, cu dobanda probabil, tot de la populatie! + ceva imprumuturi de care poate nici nu stim - de la bancile private. Exceptional! Mai mult, se pare ca maririle se fac asa: 8% (in iunie) in contul alegerilor locale, 8% in octombrie, in contul alegerilor generale. Deci din 2010 - de la taiere - si pana acum, reintregirea din 2012 abia acopera inflatia, scumpirile, TVA-ul marit etc. Spus altfel, salariile micsorate in 2010 sunt aduse la zi, tot in forma micsorata, dar sunt compensate scumpirile, TVA-ul, inflatia sub forma de 8% acum si 8% mai tarziu. Mai mult, ca sa fie superb, aproape artistic, felul in care tara o ia la vale, BNR schimba "intervalul de variatie" al cursului, pregatesc baietii poate si o inflatie monetara (?! ) + deficit (bugetar, fiscal etc ?!?!)+ ceva scumpiri + ceva scumpiri de credite (si deci vai de investitiile private) ---> dupa reintregire (si masurile auxiliare, altele decat cresterea productiei/eficientei/nr locurilor de munca) e posibil ca intreaga populatie sa o duca mai rau dar cu venitul reintregit partial, pe deficit si fara tot felul de drepturi, de sporuri si altele care sunt "out" si care atunci, inainte de 2010, compensau unele venituri mici.

Storceasca urla la TV: "s-au gasit banii de pensii si salarii!' dincolo de prompter, insa, e posibil sa scrie: sunteti indatorati in contul iluziei reintregirii! votati! votati!

Sigur, daca nu bani din imprumut, atunci de unde.... spun economistii... insa guvernantii primesc indemnizatii (din taxe imense, inclusiv TVA, 24% din tot ce cumperi ca persona fizica obisnuita, 24% din tot ce ti-ai cumparat - e la stat) pt ca zi de zi, in baza studiilor si a experientei, ei, guvernantii, sa aiba raspunsuri la acesta intrebare, altele decat cele din reclamele de genul: " iti doresti ceva mai mult? fa un credit!".


Superb! Superb! si ca tabloul sa fie complet, alaturi de Boc, Basescu, MRU, Ponta, Monta, Honda, Patriarhul, Luminatorul , Retinutul si Discretul Iscarescu, care imprumuta ceva, parca, din brandul Luminii de la Ierusalim, armate de specialisti din ministere, hoardele de conferentiari si profesori de la ASE, academii si patronate, unele paralizate de groaza, altele paralizate benevol, sindicate bulversate de propria incompetenta si capacitate de "a pune botu'", societate civila ce reprezinta oameni care intrebati repede "care este telul tau privind nivelul de trai", in cel mai bun caz, se gandesc la saorme si masini second, un "google" cu termenii "romania este pe ultimul loc" traseaza un tablou complet al traditionalului "Da ce vrei ba?!" De vina este SuperMan, care a crezut ca SuperMoon e o gagica, perventind ideea de crestere (salariala), si alienand orice urma de normalitate  fie ea  financiara sau sociala sau care tine de normalitatea sextilului intre Luna in Scorpion si Marte in Fecioara. Ura!

44 comments:

Anonim spunea...

Exceptional articolul! Fixeaza perfect imaginea "desantata" a realitatii romanesti care penduleaza intre prostie, minciuna , ipocrizie si tupeu, pe toate planurile si in toate directiile si ati identificat perfect tipologiile. Va apreciez verva polemica si inteligenta si sper sa existe macar vreo doi-trei care, daca va citesc postarea, sa poata mai mult decat - ca sa va citez - "traditionalul "Da ce vrei ba?!".

Masina de spalat spunea...

nici k puteai puncta mai bine! like!

Mobilier la comanda spunea...

Tine-o tot asa! Felicitari!

Leasing auto spunea...

Este un articol care ne mai trezeste din amorteala..din minciuna..care ne revolta..:) bravo!

Magazine online spunea...

Felicitari pentru articol ;)

Invitatie nunta spunea...

Bravo!!Felicitari!:)

mateius vasile spunea...

@ masina de spalat care nu e @ mobilier la comanda dar nici @leasing auto, ceea ce ma face sa ma gandesc la un @ magazin online cu @ invitatii de nunta ... multumesc, mai treceti pe aici, trec si eu pe siteurile cu pricina ! :))

Aparat aer conditionat spunea...

multumim k ne accepti si te asteptam si noi in continuare..cat despre articol..nota10;)

Inchiriere masini spunea...

Felicitari pentru postari! Tine-o tot asa!

Oferte revelion spunea...

Bv!!Felicitari pt articol!!:)

Vanzari apartamente spunea...

Imi place articolul tau, succes in continuare ;)

Agentie de turism spunea...

e un articol reusit;)

Motociclete de vanzare spunea...

:) Or sa fie datori vanduti si copiii copiilor nostri..

Produse cosmetice spunea...

Ne indreptam spre ceva maret :)))

Telefoane mobile spunea...

Felicitari pt blog!!:)

Amenajari interioare spunea...

mult succes in continuare!

Bijuterii argint spunea...

Nu stiu unde se va ajunge ...

Vanzari auto spunea...

Eu sincer sunt curioasa daca mai apuc 60 de ani in stilul asta:)))

Masaj erotic spunea...

in stilul care este acum nu apuci dar daca se mai schimba ceva poate ca da

Proiecte de case spunea...

Foarte tare articolul!

Spatii comerciale spunea...

Bravo!!!Felicitari:)

Case de lemn spunea...

fain articol...interesant!

Fotograf nunta spunea...

destul de interesant articolul si multuimim ca ne primesti...

Ceasuri de mana spunea...

lucruri interesante/;)

Scule spunea...

Big like:)

Usi interior spunea...

NU prea mai cred in Romania deloc..nu sustinem valorile....salariile sunt de tot....iar taxele tot mai mari...:)

Cadou spunea...

M-am saturat de ei...

Panou solar spunea...

''s-au gasit banii de pensii si salarii!' dincolo de prompter, insa, e posibil sa scrie: sunteti indatorati in contul iluziei reintregirii! votati! votati! '' :))) si asa reusesc sa convinga prostimea!

Camere supraveghere spunea...

Ce sa tot votam atata ...

Scoala soferi spunea...

Un articol destul de reusit:)

Parfumuri online spunea...

Reusit articolul! ;)

Garsoniere de vanzare spunea...

bani...bani...bani:|

Tratamente naturiste spunea...

degeaba stim daca nu luam atitudine..

Geamuri termopan spunea...

doar vrajeala din partea lor:|

Piese auto spunea...

O sa fim datori vanduti...

Scaune spunea...

felicitari pentru articol

Tigle metalice spunea...

ai vazut ca iar am ajuns la un acord cu FMI?

Laptop ieftin spunea...

articole den ota 10...multa bafta in continuare!

Cazare pensiuni spunea...

Numai la bani ne sta mintea :P

Cazare Brasov spunea...

''s-au gasit banii de pensii si salarii!' where?!!

Terenuri de vanzare spunea...

Minciuni minciuni.....Minte ma frumos...:))

Centrale termince pe gaz spunea...

Foarte interesant ;)

Cursuri engleza spunea...

foarte bun articolul,felicitari

Unknown spunea...

VREMĂ REALĂ ȘI PUTERNICĂ DE ÎNTÂMPLARE CARE MUNCĂ RAPID ȘI EFECTIV (drodion60@yandex.com)

Bună ziua tuturor, știu că există cineva undeva care citește acest lucru, Numele meu este Sharon Becker din orașul Leicester, Anglia, vreau să împărtășesc o lucrare grozavă a unui caster vrăjitor numit DR ODION. eu și soțul meu am avut o luptă care a dus la divorțul nostru, dar când mi-a părăsit o parte din mine am plecat cu el și am fost atât de trist și am plâns toată ziua și noaptea căutam ceva online când am văzut oameni care mărturiseau despre marea lui muncă și tocmai m-am hotărât să-l încerc să am făcut tot ce mi-a spus să fac și mi-a dat asigurări că după 24 de ore soțul meu va reveni la mine, a doua zi dimineața, pentru cel mai mare surprins, o mașină s-a oprit în afara casei mele și a fost a mea soț Sunt atât de fericit că vă poate ajuta, de asemenea, să-i trimiteți un e-mail la (drodion60@yandex.com) WhatsApp +2349060503921

Trimiteți un comentariu