Politica, popi, prihanire, prostie si popor, metehne, maicute si manele.

Read more



Ajuns la Manastirea  Izvoru Mureşului, cu ocazia hramului curatei asezari, presedintele Basescu a fost intampinat de maica stareta Oprea M. Uitand sa evalueze daca intampina un om care si-a tinut sau nu juramintele, chiar si fata de tara si neam, sau poate bulversata de lumina girofarelor, mai licaritoare in acel moment decat Candela credintei, aceasta a sarutat capul tarii (pe laterale), tuguindu-si buzele pe obrajii livizi ai carmaciului.  Slujba a decurs normal, cu exceptia freamatului din randul maicutelor, carora le-a ramas in minte felul in care T. Basescu s-a adresat staretei: "Doamna Maicuta". Surse din interior ne-au transmis ca banuiesc ca restul maicutelor au pus la cale un sinod local incognito in urma caruia toate vor trece de la domnisoare la  doamne, caci astfel, iata, e o cale (nu neaparat incurcata, ca a Domnului) catre a ajunge, pe viitor, sa saruti obrajii presedintelui tarii celei mai sarace din EU. La slujba au mai participat si alti politicieni obscuri precum si senatorul PSD Ecaterina Andronescu, evitata si de aceasta data de Lumina Divina. In fond, ca si pe vremea cand preda studentilor, o regula e clara: participarea (la curs, la Slujba, la guvernare) conteaza, nu ce ai inteles.  Strigati din piepturile tari " Prezenti! tovarasi!".  Aceasta a avut tendinta de a declara ca vrea sa mareasca salariile dascalilor manastirii, cu conditia ca acestia sa ii furnizeze lista nu numarul exact al elevilor.  Era o vreme cand Oprea M spunea ca "Sfinţenia se câştigă prin multă umilinţă şi smerenie", insa, uitandu-ne la fastul primirii presedintelui, ne dam seama ca biserica propovaduieste smerenia in alta parte, poate in eter, dar nu si in randul structurilor statului roman. 


Premierul Victor Ponta a asistat la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea Putna unde a fost si in 2012. Atunci a urat romanilor : "Dumnezeu să le dea o viaţă mai bună!", derogandu-se astfel de orice responsabilitate. Tot atunci, caci Cele Sfinte si prin oameni lucreaza si prevestesc, un barbat din multime le-a strigat: "Mincinoşilor", conform Mediafax.  



In 2013, Ponta a luat iar calea Putnei, si, scazand miza, a urat romanilor "„Nu vreau decât să urez sănătate si cât mai multă liniste tuturor, mai ales într-o zi specială” Cu riscul de a folosi acest disonant "decat" (Restrictiv, în constructii negative --> Numai.), Ponta subliniaza, probabil, ca se dezice, in pragul bisericii, de urarile de anul trecut, care, in fond, nici macar nu il vizau din punctul de vedere al responsabilitatii. El daduse anul trecut o insarcinare lui Dumnezeu, evident pe linie de partid. Apoi a fost abordat de un bătrân, care i-a urat "Bine ai venit, Măria Ta!”, fie, in mod ironic, pentru a sublinia cum s-au schimbat "Mariile" de la Stefan cel Mare incoace, fie slugarnic si parsiv, cautand foloase necuvenite statutului sau de taranoi.  Apoi, urmasul nedem al gliei s-a oferit, probabil, sa-i tesale iapa, insa aceasta s-a retras spunand ca nu doreste nici o modificare a coafurii facute la Bruxelles. Unele femei din preajma premierului erau imbracate in costum popular,  subliniind saracia lucie prin intoarcerea la hainele strabunicii, caci de unele noi, bani ioc!



Lipsit de demnitate duhovnicesca, IPS Zainea Pimen, cunoscut oficial si cu numele conspirative „Sidorovici” si  „Petru”, specializat la Universitatea din Köln in perioada 1976-1977 si fiind pasionat de Ceruri, cooptat in misiunea "Galaxia",   nu a avut puterea si demnitatea duhovniceasca sa ii dea dezlegare politicianului, astfel incat acesta sa poata munci (si in zi de sarbatoare) in folosul neamului crestin, ultimul in aproape  toate privintele in cadrul UE, neam de care, primul ministru Viorel e legat prin juramant cu mana pe biblia in care IPS isi cauta mantuirea, prin spusele " jur sa imi daruiesc toata puterea..", situatie care exclude zilele de pauza, chiar si cu scop mistic. Slujba a decurs frumos, conform desfasuratorului. IPS Zainea Pimen a ramas nedemn pana la sfarsit, neindemnand la munca "cu dezlegare" in zi sfanta pe cel pentru care se roaga in fiecare slujba. 



 IPS Justinian spunea intr-un interviu: "A venit unul care m-a vizitat ca vrea sa ajunga prim-ministru. Si am stat de vorba cu el asa cum stau de vorba cu dumneata, mai aspru, mai sever. In incheiere, cand sa plece, zice: “as vrea sa imi spui un cuvant care sa imi ramana”. Zic: “foarte simplu, de acord”. Domnule, care era politician, uite care e cuvantul pe care voiam sa ti-l spun, asa cum mi l-ai cerut la inceput: “fiecare sa ne facem fatoria unde suntem, dobitocule, domnule, sa ne facem datoria! Cand ne-am face noi datoria de la presedinte pana la maturatorul de pe strada cum ar fi lumea? Rai pe pamant? Nu? Daca ne-am face datoria fiecare"



In rest, majoritatea rom-romanilor, fibra poporului credincios, a blasfemiat ca toti dracii sarbatoarea, cu manele si nepasare prea vulgara fata de minoritatea oamenilor echilibrati comportamental,  aratand pentru cine se roaga popii si mai ales cu ce rezultat. Putinii oameni onesti prezenti la manastiri au avut ocazia sa asculte slujba, si s-au ales, din cardasia popi-manelisti-autoritati cu: ne rugaammm../ lui Salam Valorosu' sa traiasca/... si in buuuna pace.../sa moara dusmanii de ciuda/...si cu harul Duhului Sfant.../ sa bagam gagici sa dea din fese/...buuuucuuuuraaaa-teeee Fecioara...  / ca esti bengoasa, unica la valoare.. ./ si cu iuuuubire../..sa te fac ca sunt mai jmecher..", insa aceasta este DORINTA poporului, ieri, fii ai Tovarasului, azi bucurosi de hramuri, ei si odraslele lor. Popii smeriti bateau din toaca, ba mai rar, ba mai rapid, dupa cum le canta Salam si Printesa, sa nu ii incurce la frazare. Sau poate ca toleranta lor e atat de mare, incat nu mai disting binele de rau, confuzie care contrazice tocmai dogma pe care o lalaie de sub potcap. 



 Cativa cetateni au facut un gratar de miel, bucurosi ca sigur a mai inviat careva, bucurosi ca si de acesta data FISCUL nu i-a luat "ca din oala", ca tot erau stransi gramada.



Aviz vreunui smintit: iertarea crestineasca spune ca este bine primit cel ce se intoarce la Dreapta Credinta, nu cel care isi vede de marlanie dar e iertat de comunitate "in spirit crestin" sau cel care zice "pardon" si isi vede de minciuna  sau de raul facut semenilor. O astfel de iertare prosteasca este doar o tolanire jegoasa a crestinului superstitios la picioarele fricii in care se scalda. Crestinismul zice sa fim blanzi si smeriti cu inima, dar nu tampiti sau incapabilili in a gestiona devierile sociale asociate lipsei de educatie sau incapabili in a gestiona bunul simt sau lipsa acestuia. 



"Mii de draci ma furnica vazand cum este confundat crestinismul cu prostia, cu un fel de cucernicie tampa si lasa. O bondieuserie (e expresia lui tante Alice), ca si cum menirea crestinismului n-ar fi decat sa lase lumea batjocorita de fortele raului, iar el sa inlesneasca faradelegile dat fiind ca e prin definitie osandit la cecitate si paraplegie." (Nicolae Steinhardt)


1 comments:

Anonim spunea...

Genial!

Trimiteți un comentariu